Mijn hond eet niet, maar waarom niet?

Honden die niet eten. Het is een welbekend probleem waar veel honden last van hebben, en waar hun baasjes zich zorgen om maken. Maar je vraagt je waarschijnlijk af waarom je hond niet eet. Dit kan te maken hebben met zoveel verschillende redenen, maar soms is het moeilijk om erachter te komen wat de reden is bij jouw hond. In deze blog bespreken we enkele oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan het eetprobleem van jouw hond. 

Hond eet niet: verschillende oorzaken

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel redenen te bedenken waarom een hond niet meer wil eten. Binnen deze blog bespreken we de vaakst voorkomende redenen waarom je hond niet meer eet. De meest voorkomende redenen dat je hond niet eet kunnen zijn: kiespijn, ziekte, kieskeurigheid, allergieën of andere externe oorzaken zoals reizen.

Kiespijn

Wanneer je hond kiespijn heeft kan het zijn dat hij of zij niet meer wil eten. Dat is heel erg logisch, want denk maar eens aan jezelf als jij kiespijn hebt. Eten is dan niet fijn meer en kost alleen maar moeite. Als je denkt dat jouw hond kiespijn heeft, is het belangrijk dat je, je hond snel naar de dierenarts brengt. Kiespijn bij honden is relatief makkelijk op te lossen, maar gaat niet vanzelf weg!

Ziekte

Merk je “mijn hond eet niet en is lusteloos”? Dan kan er meer aan de hand zijn. Dit kan wijzen op ziekte. Dit hoeft niet direct een hele ernstige ziekte te zijn, maar het kan ook wijzen op een buikgriepje. Vaak gaat dit dan wel gepaard met diarree of overgeven. Een klein griepje bij je hond is normaal, maar mocht het langere tijd aanhouden, dan is het wel aan te raden om met je hond naar de dierenarts te gaan. Het even laten nakijken kan immers nooit kwaad! Je hond vertelt natuurlijk niet wat er aan de hand is. Dus; jouw hond eet niet en is lusteloos? Onderneem dan snel actie om te achterhalen wat er aan de hand is.

Kieskeurigheid

Honden kunnen zich gedragen als een ware diva. Vaak komt dit doordat ze verwend zijn op momenten waarop dat niet zo handig was. Dit kan als gevolg hebben dat ze bepaald eten niet meer willen eten omdat ze beter eten hebben gehad. Als je dan je gebruikelijke brokjes voorschoteld, dan worden die simpelweg afgewezen. Hou het dan nog iets langer vol, en blijf de gebruikelijke brokjes voorschotelen, want uiteindelijk zal je hond hier weer aan wennen. Mocht dit toch niet baten? Denk er dan eens over na om over te stappen op ander hondenvoer. Daarover vertellen we je dan weer alles in deze blog!

Allergieën

Is je hond futloos en eet hij niet? Dan kan dit ook komen door allergieën. Je hond kan intolerant zijn voor het voedsel wat hij of zij krijgt, en hierdoor minder gaan eten. Bovendien kunnen er door de allergieën voedingsstoffen verloren gaan tijdens het verwerken van het voedsel, waardoor je hond futloos wordt. Een allergie die veel voorkomt bij honden is de allergie voor de eiwitbron van hondenbrokjes. Dit wil zeggen dat jouw hond allergisch kan zijn voor dierlijke eiwitten. De eiwitten in de meeste hondenbrokken komen vaak uit dierlijke producten zoals varkens- of kippenvlees.

Mogelijke oplossingen?

Bij veel van deze problemen raden we je aan de dierenarts te bezoeken, tenzij het om aangeleerd gedrag gaat. Als je denkt dat je hond last heeft van allergieën, dan kun je een allergie test laten afnemen bij de dierenarts. Mocht hier een eiwitallergie uit voortkomen, dan kun je de voeding van je hond hierop aanpassen. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor hypoallergeen hondenvoer. Hypoallergeen hondenvoer bevat geen dierlijke eiwitten, maar wel eiwitten vanuit insectenlarven, groenten en fruit. Bij Grubs maken wij dit hondenvoer al jaren, en zijn we bekend met de goede resultaten. Honden lusten Grubs hondenvoer graag, en het is uitermate geschikt voor honden welke allergisch zijn voor dierlijke eiwitten. Ben je benieuwd naar het hondenvoer van Grubs, dan dagen wij je uit om jouw hond Grubs dogfood voor te schotelen! Bestel jouw eerste zak hypoallergene hondenbrokken hier!


Oude post