Wat is hondenvoer met insecten?

Hondenvoer op basis van insecten, wat is dat nu eigenlijk? Het klinkt misschien ook helemaal niet zo aantrekkelijk, omdat we nog niet gewend zijn aan het verwerken van insecten in voedsel. Maar dit zal steeds normaler worden, want insecten zijn een hartstikke gezonde en duurzame bron van eiwit. Hondenvoer met insecten is hondenvoer wat deels bestaat uit insectenlarven. Het is dus nooit zo dat het voer volledig uit insecten bestaat, en daarom ziet het er dus nog steeds gewoon uit als het hondenvoer wat je gewend bent. Grubs hondenvoer met insecten wordt gemaakt van groente, fruit en eiwitten van insecten larven. Een 100% natuurlijk hondenvoer dus! Ook je hond zal dus niet schrikken van een ander uiterlijk van de brokken. Insecten hondenvoer wordt over het algemeen gemaakt met insecten larven, omdat deze veel eiwit bevatten en makkelijk te kweken zijn.

 

Waarom kiezen voor hondenbrokken met insecten?

Waarom bevat ons hondenvoer insecten en wat is hier nu het grote voordeel van? Eigenlijk zijn er twee grote voordelen. Hondenvoer op basis van insecten is hypoallergeen wat betekent dat het uitermate geschikt is voor honden met een voedselallergie. Een van de meest voorkomende allergieën bij honden is namelijk een allergie voor eiwitbronnen uit vlees zoals uit varkensvlees. Dit betekent niet dat je hond allergisch is voor eiwitten in het algemeen, maar alleen voor de bepaald type eiwitten. In dit geval kun je kiezen voor hondenvoer met insecten. Een allergie voor insecteneiwit komt bijna nooit voor bij honden. Ons hondenvoer is daarom hypoallergeen! Een tweede reden om te kiezen voor insecten hondenvoer is de duurzaamheid van het product. Daarover vertellen wij je graag meer in de rest van deze blog.

Hondenvoer met insecten, een duurzame optie

Grubs hondenvoer op basis van insecten is een duurzame optie als het aankomt op de keuze voor hondenvoer. Zo geef je je hond niet alleen gezond voedsel, maar maak je ook nog eens betere keuzes voor het milieu. Maar hoe kan het dat insecten hondenvoer nu zoveel duurzamer is dan het hondenvoer wat je in de winkel kunt vinden? Het grootste voordeel is dat we minder grondstoffen nodig hebben voor de productie van hondenvoer met insecten.  Omdat wij ons hondenvoer op basis van insecten maken, hebben we minder water en voeding nodig, omdat insectenlarven simpelweg minder daarvan nodig hebben. Hierdoor kunnen insectenlarven dus met minder voedsel dezelfde voedingswaarde bereiken ten opzichte van hondenvoer met bijvoorbeeld varkensvlees. Bij Grubs zetten wij zelfs nog even een stapje extra, want al onze insectenlarven kweken wij op plantaardige reststromen uit de voedselindustrie. Hiermee dragen we bij Grubs ook nog bij aan de verspilling van voedsel uit andere productieketens. Dit is mogelijk omdat het bij hondenvoer toegestaan is om met reststromen te werken, en voor insecten maakt het niet uit welk groente of fruit ze krijgen, ze lusten alles.

Minder uitstoot, minder land en minder water

Om te verduidelijken hoe duurzaam Grubs hondenvoer met insecten is, hebben wij een vergelijking gemaakt hoeveel Co2 uitstoot eris en hoeveel land en water we nodig hebben om 10kg eiwit te produceren tenopzichte van koeien en kippen. Koeien hebben veruit het meeste land (2.100m2) en water (1.120.000 l) nodig, en met de productie van 10kg eiwit van koeien stoot je zelfs 1.500kg Co2 uit. Voor de productie van 10kg kippeneiwit heb je al minder nodig, namelijk 300m2 land en 340.00 liter water. Daarnaast stoot je 375kg Co2 uit bij de productie van 10kg kippeneiwit. Voor insectenlarven liggen deze getallen veel lager. Om insecten hondenvoer te produceren hebben wij slechts 45m2 land nodig en 54.000 liter water. Daarnaast stoten wij slechts 60kg Co2 uit bij de productie van insectenlarven.

 

Als je Grubs hondenbrokken met insecten besteld, ben je dus duurzaam en bewust bezig. Bovendien is ons hondenvoer hypoallergeen, en zal dus iedere viervoeter het lekker vinden! Ben jij benieuwd geworden naar ons hondenvoer op basis van insecten? Wacht dan niet langer bestel jouw eerste zak hypoallergene hondenbrokken bij Grubs! Of wil je eerst nog even testen of jouw viervoeter onze duurzame hondenbrokken ook zo lekker vindt? Ga dan voor onze proefzak!

 

 


Oude post nieuwe post